Odwołanie nowego burmistrza - Strona 2 - Forum Ornecianki
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

Re: Odwołanie nowego burmistrza 2011/02/15 16:30 #11

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość
Pęka sieć kumoterskich powiązań sięgających tamtego wieku. Z racji kryzysu koryto stało się znacznie mniejsze. Część trzody do odstrzału :mrgreen:

Re: Odwołanie nowego burmistrza 2011/02/15 16:34 #12

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość

Gość napisał: do buntu zapewne przyłączy się spec geodeta ;) odsunięty od koryta

Czy te zmiany, to polityczne czystki, jak uważa część urzędników, czy rzeczywista troska o finanse gminy? Może odwetowe działania burmistrza na osobach które mu nadepneły na palec ?

Re: Odwołanie nowego burmistrza 2011/02/15 17:16 #13

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość

Gość napisał: Też jestem za odwołaniem nowych władz. Zobaczycie że w referendum za odwołaniem będzie 100 % Ornety. Mieszkańcy już zdążyli się zorientować czym grozi władza nauczycieli.

uważam że jesteś jedną z osób zwolnionych z ratusza wylewających na forum swoje łzy i mszczących się :evil: żenada
REKLAMA

Re: Odwołanie nowego burmistrza 2011/02/15 17:46 #14

• goya
  • goya Avatar
  • Wylogowany
  • Sekcja historyczna
  • Otrzymane podziękowania: 2

Gość napisał: Też jestem za odwołaniem nowych władz. Zobaczycie że w referendum za odwołaniem będzie 100 % Ornety. Mieszkańcy już zdążyli się zorientować czym grozi władza nauczycieli.

z czego wnioskujesz, ze to będzie 100%?
Ja nie zamierzam głosować za odwołaniem burmistrza. Uważam, że działania podjęte przez obecną władzę są zgodne z programem wyborczym, który sama poparłam. P.Popiel obiecywał częściową wymianę/redukcję kadry w UM i dotrzymuje słowa, to chyba dobrze o Nim świadczy. Nad wyraz rozbudowany aparat administracyjny nie przekładał się na działanie UM, rozdmuchana ilość stanowisk w większości wypadków była tylko przechowalnią znajomych, rodziny lub wieloletnich pracowników, którzy nie spełniają obecnych wymogów na takie stanowiska. Czas, kiedy praca w budżetówce to ciepła posadka do emerytury się skończył, aby utrzymać stanowisko trzeba się przykładać do obowiązków i stale się dokształcać. Kto nie spełnia wymagań, niestety musi poszukać innej pracy

Re: Odwołanie nowego burmistrza 2011/02/15 18:05 #15

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość

goya napisał:

z czego wnioskujesz, ze to będzie 100%?
Ja nie zamierzam głosować za odwołaniem burmistrza. Uważam, że działania podjęte przez obecną władzę są zgodne z programem wyborczym, który sama poparłam. P.Popiel obiecywał częściową wymianę/redukcję kadry w UM i dotrzymuje słowa, to chyba dobrze o Nim świadczy. Nad wyraz rozbudowany aparat administracyjny nie przekładał się na działanie UM, rozdmuchana ilość stanowisk w większości wypadków była tylko przechowalnią znajomych, rodziny lub wieloletnich pracowników, którzy nie spełniają obecnych wymogów na takie stanowiska. Czas, kiedy praca w budżetówce to ciepła posadka do emerytury się skończył, aby utrzymać stanowisko trzeba się przykładać do obowiązków i stale się dokształcać. Kto nie spełnia wymagań, niestety musi poszukać innej pracy

W PELNI POPIERAM.
I WIELE GLOSOW WYPOWIADA SIE W PODOBNYM TONIE. TAK DLA POPIELA. TRZODKA WCIAZ SIE PCHA DO KORYTKA TYLKO, ZE SWINIOPASY (MIESZKANCY GMINY) MAJA DOSC LADOWANIA DO ZBYT SZEROKIEGO JAK NA WARUNKI NASZEJ OBORY KORYTA

Re: Odwołanie nowego burmistrza 2011/02/15 20:46 #16

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość
Oceńmy nową władzę pod koniec roku !!! Teraz spoko i przyglądajmy się jakie ruchy wykonuje. Jak można pisać takie bzdury o odwołaniu !!! Dajcie spokój !!! Ja współczuję Burmistrzom bo takiej rozpierduchy jaką zostali to nie wiem czy da się posprzą9tać ? Chociaż trzymam kciuki !!!

Re: Odwołanie nowego burmistrza 2011/02/15 20:50 #17

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość

observer napisał: Oceńmy nową władzę pod koniec roku !!! Teraz spoko i przyglądajmy się jakie ruchy wykonuje. Jak można pisać takie bzdury o odwołaniu !!! Dajcie spokój !!! Ja współczuję Burmistrzom bo takiej rozpierduchy jaką zostali to nie wiem czy da się posprzą9tać ? Chociaż trzymam kciuki !!!

chopie trzeba ratować maisto poki czas za rok bedzie za pozno nie widzi co sie wyprawia

Re: Odwołanie nowego burmistrza 2011/02/15 21:12 #18

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość
LUDZIE JAK WAM NIE WSTYD!!!! WYPISUJECIE BZDURY NA FORUM OSKARŻACIE SIĘ WZAJEMNIE, PO CO DO CIĘŻKIEJ CHOLERY WYBIERALIŚCIE TAKIEGO PANA, KTÓRY ZWALNIA LUDZI, KTÓRZY SIĘ MU PRZECIWSTAWILI

Re: Odwołanie nowego burmistrza 2011/02/15 21:36 #19

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość

GOSTEK napisał: LUDZIE JAK WAM NIE WSTYD!!!! WYPISUJECIE BZDURY NA FORUM OSKARŻACIE SIĘ WZAJEMNIE, PO CO DO CIĘŻKIEJ CHOLERY WYBIERALIŚCIE TAKIEGO PANA, KTÓRY ZWALNIA LUDZI, KTÓRZY SIĘ MU PRZECIWSTAWILI

Czytając te wszystkie posty nie dziwię się, że pan Popiel zatrudnia nowych ludzi. W nich nadzieja, ze będzie lepiej nie tylko w um, ale i mieście.Tak trzymać i do przodu. Jest jeszcze dużo do przewietrzenia pomieszczeń w ratuszu.

Re: Odwołanie nowego burmistrza 2011/02/15 21:51 #20

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość
Na tym forum trwa walka rzecz jasna oczywiście niemerytoryczna pomiędzy dwiema grupami. Pierwszą stanowią osoby, które straciły pracę w UM a drugą osoby, które tę pracę utrzymały, proponuję aby te pierwsze zajęły się szukaniem nowego zajęcia a te drugie sumiennie wykonywały swoje obowiązki dla dobra naszej gminy.