Czy za I. Popiela Orneta się zmieniła ? - Strona 2 - Forum Ornecianki
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

Odp: Czy za I. Popiela Orneta się zmieniła ? 2011/09/12 22:20 #11

• byłem widziałem
  • byłem widziałem Avatar
  • Gość
Ludzi skromniutko, radnych nie widać. Może ludzie nauczeni przez Burmistrza z oszczędności zostali w domach?

ludzi skromniutko bo oszczędzają , na kolejną kampanie dla burmistrza.....Radni też będą się udzielać bliżej wyborów, teraz szkoda fatygi.

Odp: Czy za I. Popiela Orneta się zmieniła ? 2011/09/13 19:33 #12

• anonim
  • anonim Avatar
  • Gość
Sąd Najwyższy w 1996 roku orzekł że obietnice przedwyborcze ( basen, skytepark ) nie są podstawą do roszczeń cywilnych w sądzie.

Odp: Czy za I. Popiela Orneta się zmieniła ? 2011/09/16 17:52 #13

• zdrowo myślacy
  • zdrowo myślacy Avatar
  • Gość
Czy nasze życiowe plany, które zakładamy sobie do zrealizowania w przyszłości udaje się zawsze spełnić w stu procentach?
Realizujemy to co najważniejsze. Tak samo i burmistrz. Jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził.
Faktycznie, kiedy posłucha się wiadomości z kraju i ze świata to włosy dęba stają. Kryzys dotyka wszystkich dziedzin życia! A nam potrzebny jest zdrowy rozsadek! Mdli mnie, kiedy słyszę to ciągłe narzekanie!
REKLAMA

Odp: Czy za I. Popiela Orneta się zmieniła ? 2011/09/18 12:45 #14

• myślący
  • myślący Avatar
  • Gość
Aktualna ekipa rządząca Popiel - Uzar - Ferenc postawiła na Jakoś(ć)-to będzie.Ciężko będzie następcom nadrobić zastój w jaki nas wpędzili pan burmistrz i jego króliki. Za burmistrza Koguta Orneta była liderem w powiecie a nawet województwie. Teraz jesteśmy zaściankiem powiatu.

Odp: Czy za I. Popiela Orneta się zmieniła ? 2011/09/18 15:24 #15

• anonim
  • anonim Avatar
  • Gość

zdrowo myślacy napisał: Czy nasze życiowe plany, które zakładamy sobie do zrealizowania w przyszłości udaje się zawsze spełnić w stu procentach?
Realizujemy to co najważniejsze. Tak samo i burmistrz. Jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził.
Faktycznie, kiedy posłucha się wiadomości z kraju i ze świata to włosy dęba stają. Kryzys dotyka wszystkich dziedzin życia! A nam potrzebny jest zdrowy rozsadek! Mdli mnie, kiedy słyszę to ciągłe narzekanie!

Nie wiem co ćpasz,ale widzę że dobrze ci pozamiatało pod beretem.

Odp: Czy za I. Popiela Orneta się zmieniła ? 2011/09/19 12:56 #16

• ewa
  • ewa Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Admin
  • Otrzymane podziękowania: 21
Burmistrz już dawno pożegnał się z piękną poetyką obiecanek przedwyborczych. Sielskie obrazki i ładne hasła zastąpił sloganami z gatunku, jeszcze nie nadszedł czas, to później, warunki jeszcze nie dojrzały. Wszystko w interesie miasta, gminy, mieszkańców, lepszej przyszłości. Czy waszym zdaniem do końca kadencji Orneta się zmieni?

Odp: Czy za I. Popiela Orneta się zmieniła ? 2011/09/19 16:51 #17

• wataszka
  • wataszka Avatar
  • Gość

ewa napisał: Burmistrz już dawno pożegnał się z piękną poetyką obiecanek przedwyborczych. Sielskie obrazki i ładne hasła zastąpił sloganami z gatunku, jeszcze nie nadszedł czas, to później, warunki jeszcze nie dojrzały. Wszystko w interesie miasta, gminy, mieszkańców, lepszej przyszłości. Czy waszym zdaniem do końca kadencji Orneta się zmieni?

Wygrać wybory jest łatwiej niż wywiązać się z przedwyborczych obiecanek dzięki którym się wygrało.

Odp: Czy za I. Popiela Orneta się zmieniła ? 2011/09/19 17:11 #18

• OJCIEC
  • OJCIEC Avatar
  • Gość

ewa napisał: Burmistrz już dawno pożegnał się z piękną poetyką obiecanek przedwyborczych. Sielskie obrazki i ładne hasła zastąpił sloganami z gatunku, jeszcze nie nadszedł czas, to później, warunki jeszcze nie dojrzały. Wszystko w interesie miasta, gminy, mieszkańców, lepszej przyszłości. Czy waszym zdaniem do końca kadencji Orneta się zmieni?

Z pustego i Salomon nie naleje???????

Odp: Czy za I. Popiela Orneta się zmieniła ? 2011/09/21 16:47 #19

• rm
  • rm Avatar
  • Gość
Życzę mu jak najlepiej ale nie wierze że się zmieni. Orneta dzięki burmistrzom i radzie zmarnowała swój czas. Można było podciągnąć Ornetę do Warmińsko Mazurskiej Strefy Ekonomicznej, pozyskiwać środki unijne a teraz to już tylko spłata długów, no i jeszcze przynależność do powiatu z Lidzbarkiem gdzie z Orneta jest pomijana, a wręcz wyśmiewana.

Odp: Czy za I. Popiela Orneta się zmieniła ? 2011/09/21 17:47 #20

• poprawny
  • poprawny Avatar
  • Gość
Potraficie tylko narzekać i czekać na gotowe. Burmistrz już załatwił odwieczny problem byłej jednostki wojskowej. Poprzednicy nic nie zrobili w tym kierunku. Zablokował durny pomysł "obwodnicy" przez środek miasta. Powywalał z urzędu nierobów. To jest mało.