raffi napisał:
biurowiec to mały pikuś mnie bardziej zastanawia co ze spalarnią będzie bo ta sprawa podobno się ciągnie i nadal nie możemy spać spokojnie ,inna kwestia co z budynkami jednostki czy ci którzy je kupili regularnie spłacają raty bo chyba za gotówkę tego nie kupili można się tego jakoś dowiedzieć?
Nie taki to mały pikuś - gabarytowo raczej duży i ciekawe ile ten "mały pikuś" kosztował budżet gminy? Bo chyba nie został za darmo przejęty. I przede wszystkim - po co? Jeżeli oczywiście informacje podawane na forum są prawdziwe.
Co do spalarni to lepiej chyba opierac się na konkretach a nie na sformułowaniach "podobno". Jak na razie to na stronie urżedu widnieje wyraźna informacja - "Spalarni nie będzie". Dla mnie to wystarczy. Nie mam w zwyczaju obracać się w kregu zasłyszanych "podobno prawdziwych" informacji czyli plotek.
Natomiast co do budynkow jednostki to mozna odnieśc wrażenie że co niektorym mieszkancom odpowiadała sytuacja gdy na dachach rosły drzewa i budynki niszczały. Teraz gdy w koncu cos z tym zrobiono pojawiają sie ustawiczne pretensje do burmistrza - a to za tanio sprzedano, a na pewno nikt nie płaci itd. - wypisz wymaluj jak w filmowych Wilkowyjach. Najlepszy burmistrz to taki co nic nie robi.
Poza tym - zawsze mozna przyjśc na sesje i zapytac sie burmistrza o kwestię spłaty rat. Zreszta chyba nawet na ostatniej sesji ten temat był poruszany. Na szczęście sa nagrania z sesji i mozna je obejrzeć w internecie.