Spotkanie z Ireneuszem Popielem - jego program wyborczy - Strona 11 - Forum Ornecianki
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

Spotkanie z Ireneuszem Popielem - jego program wyborczy 2010/10/31 00:19 #101

• goya
  • goya Avatar
  • Wylogowany
  • Sekcja historyczna
  • Otrzymane podziękowania: 2

Batman forever napisał: ...Ne broń męża i jego kolegów zrobili głupstwo i to się na nich skupia.Głowanie przeciwko było na złość Ołtuszewskiemu, ale nie braliście pod uwagę to,że krzywdziliście ludzi, którzy i tak zarabiają nędzne grosze.

Oświeć mnie czyjego męża, bo mój nie ma nic wspólnego z nauczycielami, polityką i, nawiasem mówiąc, całą Ornetą jeżeli chodzi o pracę.
Poza tym ja nie bronie radnych, którzy głosowali przeciwko podwyżkom. Nie wiem, czy to jest dobry pomysł ze względu na inne, powiązane z tym aspekty (np. kryterium dochodowe w zasiłku rodzinnym- podwyżka pensji o 80zł może zabrać rodzinie 160zł). Dodatkowo trzeba sprawdzić, czy szkoły mają fundusze na takie podwyżki ( kilka osób w szkole daje kilkaset zł w miesiącu i kilka tysięcy w roku). Generalnie podwyżka jest potrzebna, bo wszysc wiemy jakie są pensje na tych terenach, ale czy budżet to wytrzyma?
A na koniec może ktoś zainteresuje się podwyżkami pensji burmistrza: 6816 brutto w 2006 roku -pensja+dodatki (UCHWAŁA Nr III/8/06 Rady Miejskiej w Ornecie z dnia 19 grudnia 2006 r. w sprawie ustalenia wynagrodzenia burmistrzowi miasta i gminy Orneta). Ale w 2009r. to już 10860 brutto-pensja+dodatki (UCHWAŁA Nr XXXI/246/09 Rady Miejskiej w Ornecie z dnia 26 maja 2009 r. w sprawie ustalenia wynagrodzenia Burmistrzowi Ornety) z wyrównaniem od 1.01.2009r. Trzy lata i podwyżka pensji o ponad 50% kwoty pierwotnej.

Spotkanie z Ireneuszem Popielem - jego program wyborczy 2010/10/31 01:44 #102

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość

goya napisał: A na koniec może ktoś zainteresuje się podwyżkami pensji burmistrza: 6816 brutto w 2006 roku -pensja+dodatki (UCHWAŁA Nr III/8/06 Rady Miejskiej w Ornecie z dnia 19 grudnia 2006 r. w sprawie ustalenia wynagrodzenia burmistrzowi miasta i gminy Orneta). Ale w 2009r. to już 10860 brutto-pensja+dodatki (UCHWAŁA Nr XXXI/246/09 Rady Miejskiej w Ornecie z dnia 26 maja 2009 r. w sprawie ustalenia wynagrodzenia Burmistrzowi Ornety) z wyrównaniem od 1.01.2009r. Trzy lata i podwyżka pensji o ponad 50% kwoty pierwotnej.

popiel i siedmiu wspaniałych zapewne obniżą sobie pobory o 50 % :lol: możliwy wolontariat :lol:

Spotkanie z Ireneuszem Popielem - jego program wyborczy 2010/10/31 08:23 #103

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość

goya napisał:

Batman forever napisał: ...Ne broń męża i jego kolegów zrobili głupstwo i to się na nich skupia.Głowanie przeciwko było na złość Ołtuszewskiemu, ale nie braliście pod uwagę to,że krzywdziliście ludzi, którzy i tak zarabiają nędzne grosze.

Oświeć mnie czyjego męża, bo mój nie ma nic wspólnego z nauczycielami, polityką i, nawiasem mówiąc, całą Ornetą jeżeli chodzi o pracę.
Poza tym ja nie bronie radnych, którzy głosowali przeciwko podwyżkom. Nie wiem, czy to jest dobry pomysł ze względu na inne, powiązane z tym aspekty (np. kryterium dochodowe w zasiłku rodzinnym- podwyżka pensji o 80zł może zabrać rodzinie 160zł). Dodatkowo trzeba sprawdzić, czy szkoły mają fundusze na takie podwyżki ( kilka osób w szkole daje kilkaset zł w miesiącu i kilka tysięcy w roku). Generalnie podwyżka jest potrzebna, bo wszysc wiemy jakie są pensje na tych terenach, ale czy budżet to wytrzyma?
A na koniec może ktoś zainteresuje się podwyżkami pensji burmistrza: 6816 brutto w 2006 roku -pensja+dodatki (UCHWAŁA Nr III/8/06 Rady Miejskiej w Ornecie z dnia 19 grudnia 2006 r. w sprawie ustalenia wynagrodzenia burmistrzowi miasta i gminy Orneta). Ale w 2009r. to już 10860 brutto-pensja+dodatki (UCHWAŁA Nr XXXI/246/09 Rady Miejskiej w Ornecie z dnia 26 maja 2009 r. w sprawie ustalenia wynagrodzenia Burmistrzowi Ornety) z wyrównaniem od 1.01.2009r. Trzy lata i podwyżka pensji o ponad 50% kwoty pierwotnej.

Goya czemu nie startowałaś ponownie na burmistrza tak dobrze zarabia.To Też byś dobrze zarabiała i głupot nie pisała.
REKLAMA

Spotkanie z Ireneuszem Popielem - jego program wyborczy 2010/10/31 08:29 #104

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość

gość napisał:
Goya czemu nie startowałaś ponownie na burmistrza tak dobrze zarabia.To Też byś dobrze zarabiała i głupot nie pisała.

goya się nadaje na burmistrza :lol: cały ratusz robił by na dwa legalne etaty jeden w gminie drugi w ZSZ :lol:

Spotkanie z Ireneuszem Popielem - jego program wyborczy 2010/10/31 08:37 #105

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość

Gość napisał:

goya napisał: A na koniec może ktoś zainteresuje się podwyżkami pensji burmistrza: 6816 brutto w 2006 roku -pensja+dodatki (UCHWAŁA Nr III/8/06 Rady Miejskiej w Ornecie z dnia 19 grudnia 2006 r. w sprawie ustalenia wynagrodzenia burmistrzowi miasta i gminy Orneta). Ale w 2009r. to już 10860 brutto-pensja+dodatki (UCHWAŁA Nr XXXI/246/09 Rady Miejskiej w Ornecie z dnia 26 maja 2009 r. w sprawie ustalenia wynagrodzenia Burmistrzowi Ornety) z wyrównaniem od 1.01.2009r. Trzy lata i podwyżka pensji o ponad 50% kwoty pierwotnej.

popiel i siedmiu wspaniałych zapewne obniżą sobie pobory o 50 % :lol: możliwy wolontariat :lol:

Goya,
...zastanawiam się nad tym co napisałaś...Zarzucasz A.Ołtuszewskiemu jego pensję czyli jak mniemam ok 8.000 zł netto.Z tego co rozumiem, to sam sobie pensji nie ustalił i są jakieś kryteria,które obowiązują przy ustalaniu wynagrodzenia dla burmistrza tak?
Przyjmijmy,że wybory wygrałby pan I.Popiel...Jestem przekonana,że przestałabyś krytykować ,że jego pensja jest zbyt wysoka a wręcz przeciwnie...,że to bardzo trudna i odpowiedzialna praca wymagająca wiele zaangażowania i wyrzeczeń.
Muszę przyznać,że nie jestem w pełni obeznana w przepisach prawnych w Uchwałach Rady Miasta...więc proszę Cię oświeć mnie.!
Zróbmy statystykę płac i porównajmy z zakresem obowiązków np...

1. Ile zarabia prezes Spółdzielni Mieszkaniowej w Ornecie?
2 .Ile zarabia dyrektor ZSZ w Ornecie?

Czy możesz sprawdzić punkty 1,2? / potem zrobimy porównanie /
Co Ty na to? przyjmujesz wyzwanie? :D

Z poważaniem Znachorka

Spotkanie z Ireneuszem Popielem - jego program wyborczy 2010/10/31 09:03 #106

• zosia
  • zosia Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert od polityki
  • Otrzymane podziękowania: 0
zarobki ołtuszewskiego są na poziomie najniższych w powiecie 8 000 na czysto to każdy zdrowo myślący człowiek ( poza goyą ) przyzna że to skromne wynagrodzenie w porównaniu z zakresem odpowiedzialności facet rozliczył się ze swojej kadencji kolej na pana viceSTAROSTE Koguta i rozliczenie kadencji 2002 - 2006 do okresu sprzed nagłej choroby byłego burMISTRZA Ornety

Spotkanie z Ireneuszem Popielem - jego program wyborczy 2010/10/31 09:12 #107

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość

zosia napisał: zarobki ołtuszewskiego są na poziomie najniższych w powiecie 8 000 na czysto to każdy zdrowo myślący człowiek ( poza goyą ) przyzna że to skromne wynagrodzenie w porównaniu z zakresem odpowiedzialności facet rozliczył się ze swojej kadencji kolej na pana viceSTAROSTE Koguta i rozliczenie kadencji 2002 - 2006 do okresu sprzed nagłej choroby byłego burMISTRZA Ornety

Zosia,
...chcę zrobić statystykę bo z tego co się orientuję to Spółdzielnia Mieszkaniowa ma ok 1000 członków a pani prezes zarabia...no nie wiem chyba tyle samo co burmistrz?.Jak więc porównać funkcję burmistrza, który sprawuje nazwijmy to "opiekę" nad ok 12.000 tys mieszkańców/miasto+gmina/ i jego zarobki?
...Jaką odpowiedzialność i zakres obowiązków ma np prezes Spółdzielni a burmistrz?????????????

Spotkanie z Ireneuszem Popielem - jego program wyborczy 2010/10/31 10:52 #108

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość

Znachorka napisał:

zosia napisał: zarobki ołtuszewskiego są na poziomie najniższych w powiecie 8 000 na czysto to każdy zdrowo myślący człowiek ( poza goyą ) przyzna że to skromne wynagrodzenie w porównaniu z zakresem odpowiedzialności facet rozliczył się ze swojej kadencji kolej na pana viceSTAROSTE Koguta i rozliczenie kadencji 2002 - 2006 do okresu sprzed nagłej choroby byłego burMISTRZA Ornety

Zosia,
...chcę zrobić statystykę bo z tego co się orientuję to Spółdzielnia Mieszkaniowa ma ok 1000 członków a pani prezes zarabia...no nie wiem chyba tyle samo co burmistrz?.Jak więc porównać funkcję burmistrza, który sprawuje nazwijmy to "opiekę" nad ok 12.000 tys mieszkańców/miasto+gmina/ i jego zarobki?
...Jaką odpowiedzialność i zakres obowiązków ma np prezes Spółdzielni a burmistrz?????????????

nikt tego nie wie bo chyba tajne :lol:

Spotkanie z Ireneuszem Popielem - jego program wyborczy 2010/10/31 11:04 #109

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość
Zarobki prezesów spółdzielni są bardziej tajne aniżeli burmistrza :shock:

Spotkanie z Ireneuszem Popielem - jego program wyborczy 2010/10/31 11:06 #110

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość
jak chwiejny program wyborczy ma popiel widać po basenie inwestycja spadła z pierwszego miejsca na dziesiąte czy można mieć zaufanie w takim przypadku ? każdy punkt traktują jak kiełbasa wyborcza nie wiadomo co tak naprawdę planują nauczyciele