Gość napisał:
goya napisał: A na koniec może ktoś zainteresuje się podwyżkami pensji burmistrza: 6816 brutto w 2006 roku -pensja+dodatki (UCHWAŁA Nr III/8/06 Rady Miejskiej w Ornecie z dnia 19 grudnia 2006 r. w sprawie ustalenia wynagrodzenia burmistrzowi miasta i gminy Orneta). Ale w 2009r. to już 10860 brutto-pensja+dodatki (UCHWAŁA Nr XXXI/246/09 Rady Miejskiej w Ornecie z dnia 26 maja 2009 r. w sprawie ustalenia wynagrodzenia Burmistrzowi Ornety) z wyrównaniem od 1.01.2009r. Trzy lata i podwyżka pensji o ponad 50% kwoty pierwotnej.
popiel i siedmiu wspaniałych zapewne obniżą sobie pobory o 50 %
możliwy wolontariat 
Goya,
...zastanawiam się nad tym co napisałaś...Zarzucasz A.Ołtuszewskiemu jego pensję czyli jak mniemam
ok 8.000 zł netto.Z tego co rozumiem, to sam sobie pensji nie ustalił i są jakieś kryteria,które obowiązują przy ustalaniu wynagrodzenia dla burmistrza tak?
Przyjmijmy,że wybory wygrałby pan I.Popiel...Jestem przekonana,że przestałabyś krytykować ,że jego pensja jest zbyt wysoka a wręcz przeciwnie...,że to bardzo trudna i odpowiedzialna praca wymagająca wiele zaangażowania i wyrzeczeń.
Muszę przyznać,że nie jestem w pełni obeznana w przepisach prawnych w Uchwałach Rady Miasta...więc proszę Cię oświeć mnie.!
Zróbmy statystykę płac i porównajmy z zakresem obowiązków np...
1. Ile zarabia prezes Spółdzielni Mieszkaniowej w Ornecie?
2 .Ile zarabia dyrektor ZSZ w Ornecie?
Czy możesz sprawdzić punkty 1,2? / potem zrobimy porównanie /
Co Ty na to? przyjmujesz wyzwanie?
Z poważaniem Znachorka