Maria napisał: Panie Janie większość bezrobotnych chce pracować i to jest ich marzenie podjąć pracę więc to co Pan pisze jest krzywdzące! i to bardzo! Ja mam wielu bezrobotnych znajomych i staram się im pomóc w podjęciu pracy ale to nie jest takie łatwe. Nie wiem czy ma Pan pracę ale mniemam, że tak więc nie zrozumie Pan osoby która co dnia zastanawia się czym nakarmi dzieci. Co do byłej jednostki to mam inne zdanie niż Pan. Proszę mi napisać ile warta była ziemia chodzi mi o zamianę ziemi na jednostkę wojskową? Moim zdaniem to byłe złe posunięcie . Ziemia była warta parę dobrych milionów (tak mi się wydaje). Inne pytanie to czy ten inwestor/ inwestorzy którzy kupili jednostkę spłacają raty? Bo nie kupili tego przecież za gotówkę Ja mam mieszane uczucia po tej nieszczęsnej spalarni .Inwestor był dłużny pół miliona złotych? a mimo to otrzymał pozytywną zgodę? Moim zdaniem strefa ekonomiczna to będzie niewypał .Inwestorzy uciekają z Polski bo są państwa które są tańsze. Niech Pan rozejrzy się po Ornecie ile lokali jest do wynajęcia? Mnóstwo . Nie mówię, że obecny Burmistrz nic nie zrobił bo zrobił ale poprzednicy też robili więc jak dla mnie szału nie ma. Panie Janie co Pan myśli o sprawie spalarni?
Odsyłam do moich ostatnich wpisów w temacie spalarnia i lektury załączników.
Jeżeli chodzi o bezrobotnych to nie stosowałem uogólnień ale spora część bezrobotnych to bezrobotni z wyboru. Proszę porozmawiać z Panem Zapadką, który założył kiedyś fundację aktywizacji zawodowej dla bezrobotnych może mi Pani wierzyć, że więcej by tego nie zrobił.