SP 4 do zamknięcia ? - Strona 7 - Forum Ornecianki
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

Odp: SP 4 do zamknięcia ? 2012/01/21 15:13 #61

• nie popieram
  • nie popieram Avatar
  • Wylogowany
  • Sekcja historyczna
  • Otrzymane podziękowania: 0
Urzędowa TV nie zauważa problemu likwidacji szkoły nr 4. Zakazane? Materiał o bojkocie obwodnicy zrobili szybciutko.

Odp: SP 4 do zamknięcia ? 2012/01/22 12:23 #62

• Krzysztof U
  • Krzysztof U Avatar
  • Wylogowany
  • Admin
  • Otrzymane podziękowania: 16

nie popieram napisał: Urzędowa TV nie zauważa problemu likwidacji szkoły nr 4. Zakazane? Materiał o bojkocie obwodnicy zrobili szybciutko.

Jak wiemy mamy trzy rodzaje prawdy, jedną z nich jest gówn.... prawda. Jeszcze groźniejsza jest w skutkach prawda selektywna.
Dzisiaj na roboczym spotkaniu w Bażynach Przewodniczący RM oraz Burmistrz spotkał się z mieszkańcami. Okazało się że nie są jeszcze znane ekonomiczne skutki połączenia szkół. Być może oczekiwane oszczędności przyniosą stratę :S

Jednym z bardziej istotnych motywów którymi kieruje się samorząd jest zamiar utworzenia w dotychczasowym budynku sp mieszkań socjalnych.

Odp: SP 4 do zamknięcia ? 2012/02/25 18:31 #63

• Krzysztof U
  • Krzysztof U Avatar
  • Wylogowany
  • Admin
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem program najbliższej sesji rady w Ornecie. Ale jednym z punktów XVIII sesji będzie:

Rozpatrzenie projektu uchwały w sprawie wniesienia skargi na opinię Warmińsko-Mazurskiego Kuratora Oświaty w przedmiocie utworzenia Zespołu Szkół Podstawowo-Gimnazjalnych w Ornecie – druk 138

Jako że treści samej opinii kuratora nie znamy bo i skąd :sad: to możemy przypuszczać iż nie była ona zgodna z oczekiwaniami władz Ornety skoro zamierzają wnieść skargę.
REKLAMA

Odp: SP 4 do zamknięcia ? 2012/02/26 08:29 #64

• jola
  • jola Avatar Autor
  • Gość

ziutek napisał: Nie wiem czy dobrze zrozumiałem program najbliższej sesji rady w Ornecie. Ale jednym z punktów XVIII sesji będzie:

Rozpatrzenie projektu uchwały w sprawie wniesienia skargi na opinię Warmińsko-Mazurskiego Kuratora Oświaty w przedmiocie utworzenia Zespołu Szkół Podstawowo-Gimnazjalnych w Ornecie – druk 138

Jako że treści samej opinii kuratora nie znamy bo i skąd :sad: to możemy przypuszczać iż nie była ona zgodna z oczekiwaniami władz Ornety skoro zamierzają wnieść skargę.

ZIUTEK LEPIEJ NIE DOCIEKAJ O CO CHODZI, PONIEWAŻ I Z TOBĄ PÓJDĄ DO SĄDU !!!! ONI MAJĄ ZAWSZE RACJE.

Odp: SP 4 do zamknięcia ? 2012/02/26 09:18 #65

• Krzysztof U
  • Krzysztof U Avatar
  • Wylogowany
  • Admin

jola napisał: ZIUTEK LEPIEJ NIE DOCIEKAJ O CO CHODZI, PONIEWAŻ I Z TOBĄ PÓJDĄ DO SĄDU !!!! ONI MAJĄ ZAWSZE RACJE.

ONI to znaczy kto? Możesz rozwinąć swoją myśl. ONI to tak naprawdę także MY. Moim skromnym zdaniem opinia kuratora powinna być znana także rodzicom z 4. Czy ONI mają zawsze rację to by można podyskutować :cheer: Nawet premier Tusk musiał poluzować.

Odp: SP 4 do zamknięcia ? 2012/02/26 14:13 #66

• jola
  • jola Avatar Autor
  • Gość

ziutek napisał:

jola napisał: ZIUTEK LEPIEJ NIE DOCIEKAJ O CO CHODZI, PONIEWAŻ I Z TOBĄ PÓJDĄ DO SĄDU !!!! ONI MAJĄ ZAWSZE RACJE.

ONI to znaczy kto? Możesz rozwinąć swoją myśl. ONI to tak naprawdę także MY. Moim skromnym zdaniem opinia kuratora powinna być znana także rodzicom z 4. Czy ONI mają zawsze rację to by można podyskutować :cheer: Nawet premier Tusk musiał poluzować.
TO IREK I JEGO ASYSTA .....

Odp: SP 4 do zamknięcia ? 2012/03/01 19:57 #67

• Alicja
  • Alicja Avatar Autor
  • Gość
skan decyzji kuratora znajduje się na oficjalnej stronie Pana Burmistrza, jak i wiele innych ciekawych wiadomości i uzasadnień, co do sprawy sp4 cytuję Burmistrza "Otrzymałem opinię negatywną podpisaną przez Wicekuratora Oświaty, który nie wziął pod uwagę argumentów przez nas przytaczanych. Według nas wszedł bezprawnie w kompetencje Burmistrza czyli moje"

Odp: SP 4 do zamknięcia ? 2012/03/01 20:32 #68

• anonim
  • anonim Avatar Autor
  • Gość

Alicja napisał: "Otrzymałem opinię negatywną podpisaną przez Wicekuratora Oświaty, który nie wziął pod uwagę argumentów przez nas przytaczanych. Według nas wszedł bezprawnie w kompetencje Burmistrza czyli moje"

To skandal że jakaś pani kurator wchodzi w kompetencje naszego wodza.

Odp: SP 4 do zamknięcia ? 2012/03/03 07:38 #69

• joanna
  • joanna Avatar Autor
  • Gość

anonim napisał:

Alicja napisał: "Otrzymałem opinię negatywną podpisaną przez Wicekuratora Oświaty, który nie wziął pod uwagę argumentów przez nas przytaczanych. Według nas wszedł bezprawnie w kompetencje Burmistrza czyli moje"

To skandal że jakaś pani kurator wchodzi w kompetencje naszego wodza.
Nawet nie kurator tylko wicekurator !!!!! Jak mozna podwzac opinie tak wybitnego medrca ireneusza......!

Odp: SP 4 do zamknięcia ? 2012/03/03 07:45 #70

• woźna
  • woźna Avatar Autor
  • Gość
W Polsce kto wcześniej rano wstanie ten rządzi. Zobaczycie że dojdzie do tego że jakaś woźna w kuratorium zacznie wchodzić w kompetencję Burmistrza Ornety. Jak tu rządzić ponad podziałami ?