Problem śmieci - Strona 2 - Forum Ornecianki
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

Re: Problem śmieci 2011/01/08 19:08 #11

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość
Z czego ludzie mają łożyć na obciążenia nakładane przez nich przez burmistrzów, prezesów, dyrektorów, kierowników, członków zarządów, którzy zadbali, by sobie pobory wywindować na kilka tysięcy złotych ?

Re: Problem śmieci 2011/01/11 16:32 #12

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość

Gość napisał:

Gość napisał: Nie miałem na myśli rady ale zarządzających gminą.

władzą w gminie jest rada miejska burmistrz tylko administruje zarządzeniami rady
To jest teoria i zapisy ustawowe-dodam także że rada nie zarządza tylko uchwala. Projekty uchwał składa radzie Burmistrz i jak jest dobry w tym co robi to potrafi przekonać radę do podjęcia uchwały.
W poprzedniej kadencji sprawa śmieci była wałkowana na radzie kilka razy i co i nic.
A teraz każdy się dziwi ze jest taka podwyzka.

Re: Problem śmieci 2011/01/11 16:37 #13

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość

Gość napisał: Rozwiązano bardzo drażliwy problem braku wysypiska śmieci. Rozwiązanie bardzo proste i zarazem super skuteczne, podniesiono na maksa ceny za wywóz. Tak dalej nowa władzo.

Wywieź taniej to zarobisz! Mam nadzieję że jutro będziesz w ratuszu ze swoją propozycją.
REKLAMA

Re: Problem śmieci 2011/01/11 16:39 #14

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość

Gość napisał: Z czego ludzie mają łożyć na obciążenia nakładane przez nich przez burmistrzów, prezesów, dyrektorów, kierowników, członków zarządów, którzy zadbali, by sobie pobory wywindować na kilka tysięcy złotych ?

Moja rada - zostań jednym z nich a nie będziesz pisać głupot.

Re: Problem śmieci 2011/01/11 20:15 #15

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość
powołać zarząd komisaryczny z dobrymi fachowcami dopóki rządzą miastem amatorzy sprawa śmieci będzie nierozwiązana

Re: Problem śmieci 2011/02/28 09:35 #16

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość
Dlaczego w takim Pieniężnie za wywóz śmieci płaci się 6 zł z wat od osoby i śmieci wozi się tez do Bartoszyc.To tylko zdzieranie pieniędzy z ludzi .6zł. to już jest po podwyżce ,dzisiaj rozmawiałem z właścicielem firmy "Miszel".

Re: Problem śmieci 2011/02/28 09:41 #17

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość
Proponuję zerwać umowy z ornecka firmą i do wyboru Pieniężno lub Elbląg.W Elblągu za wywóz kontenera 1100 litrów 4 razy w miesiącu płaci się 237,60.

Odp: Problem śmieci 2011/07/18 12:24 #18

• Tatiana
  • Tatiana Avatar Autor
  • Gość
Dobrze .że mamy drugą firmę wywozową z Pasłęka. Ceny spadają na łab na szyje. Tak trzymać. Koniec monopolu PUK-u.

Odp: Problem śmieci 2011/07/18 12:29 #19

• Tatiana
  • Tatiana Avatar Autor
  • Gość
Dlaczego miasto nie poinformuje swoich mieszkańców o cenach stosowanych przez inne firmy wywozowe posiadajace stosowne zezwolenia na wywóz odpadów. Żadna to tajemnica.

Odp: Problem śmieci 2011/07/19 08:56 #20

• Pani Goździkowa
  • Pani Goździkowa Avatar Autor
  • Gość
Czy to prawda ,że Pasłęk oferuje wywóz śmieci z Ornety po 8 zł od osoby?