Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę - Strona 11 - Forum Ornecianki
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/05/27 22:11 #101

• Nowy
  • Nowy Avatar Autor
  • Gość
Miałem już nie zabierać głosu, ąle sprowokowała mnie Paul, a raczej Paula bo to sądzę jest kobieta. Obrona obecnego burmistrza i taka nienawiść do poprzedniego bardzo mnie dziwi. Musiał ją albo jej rodzinę dotknąć Ołtuszewski, bo aż kipi tą według mnie dziwną nienawiścią i nie uzasadnia dlaczego. Bo sypanie wyzwiskami bez uzasadnienia świadczy o złym wychowaniu tej Pani. Według mnie i moich znajomych Pan Ołtuszewski był dobrym burmistrzem i za jego dwóch kadencji w Ornecie bardzo dużo się pozmieniało. Orneta stała się piękniejszym miastem, powstała oczyszczalnia ścieków, zrobiono nowe oświetlenie, wyremontowano kilka ulic i kilkanaście chodników, odremontowano kilka domów, wyremontowano szkoły, zbudowano remizę strażacką, wyremontowano parki i tak można w nieskończoność wymieniać to co zostało zrobione w Ornecie i w naszych wsiach. Natomiast obecny burmistrz, remontując miasto korzysta z umów, które podpisał poprzednik. i zarzuty, które postawiono mu i radzie w referendum są bardzo trafne. Bo ludzie muszą wiedzieć o wszystkich planach i umowach podpisywanych w ich imieniu. Szczytem lekceważenia mieszkańców było ukrywanie budowy spalarni odpadów niebezpiecznych i obecnie wszystkich działań podejmowanych (jak są takie), żeby ona nie powstała. I tak szanowna Pani Paulo zamiast wyzywać od różnych inicjatorów, może Pani napisze co oprócz skłócenia i zastraszania mieszkańców uczynił obecny burmistrz.

Odp: Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/05/27 23:49 #102

• jola
  • jola Avatar Autor
  • Gość
władza aż kipi i trzęsie portami, zastrasza , ludzie nie bójcie się trzeba pokazać kto ma władzę w myśl demokracji

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/05/28 00:25 #103

• cyborg
  • cyborg Avatar Autor
  • Gość
ro.com.pl/wniosek-o-referendum-w-ornecie/ patrzcie u słuchajcie jaki pokorny raptem burmistrz się zrobił :) tak to jest jak się kpi z ludzi i niech się nie dziwi że chcą go odwołać :)
REKLAMA

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/05/28 11:00 #104

• Zdzichu
  • Zdzichu Avatar Autor
  • Gość
Popiel tak się przestraszył referendum, że zapisał się do orneckiego PO. Tatuś jego, żeby go ochraniać do Janulewicza SLD. I tak bieganie po ludziach, różne telefony po znajomych, całowanie Pań w rękę mu nie pomoże. Trzeba było wcześniej rozmawiać z ludźmi, a nie być takim bufonem. Irku już dzisiaj złóż rezygnację, a nie czekaj aż cię odwołają.

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/05/28 12:54 #105

• Obiektywny
  • Obiektywny Avatar Autor
  • Gość
Jestem mieszkańcem tej gminy od kilku lat i z przerażeniem śledzę obecną sytuację którą na własne życzenie zafundował „sobie i „miastu” Burmistrz. Jako osoba zupełnie obca obiektywnie potrafię ocenić dokonania osób które sprawują władzę. Władza za wszelką cenę powoduje ,że nie dostrzegacie tego co się wokół was dzieje. To prawda ,że tak ciekawe miasto z tak ciekawymi ludźmi jest tak zdominowane przez garstkę ludzi będących przy władzy. Osobiście spotkałem się z sytuacją ,że chcąc porozmawiać pod ratuszem na jakikolwiek temat ludzie oglądają się na prawo i lewo czy ich ktoś nie zobaczy albo kamera nie nagra. Panie burmistrzu trzeba cieszyć się ,że ludzie wykazują inicjatywę i są zaangażowani w sprawy miasta a pan powinien z tego wyciągnąć wnioski. Tak się rodzi społeczeństwo obywatelskie Ornety, które w dobrze zarządzanych miastach dawno funkcjonuje. Do zadań własnych gminy należą działania mające na celu zaspokojenie potrzeb mieszkańców. Próbowałem na różnych stronach internetowych znaleźć informacje na temat „ pana koncepcji funkcjonowania i rozwoju miasta ( w okresie kadencji) w zakresie: zwiększenia miejsc pracy, pomocy społecznej, działalności kulturalnej, oświaty, budownictwa mieszkaniowego”- niestety takich informacji nie ma . Działania prowadzone po omacku wywołują niezadowolenie mieszkańców a i pan miota się w decyzjach. Walczy pan z wiatrakami a sprawy ważne spychane są na drugi plan. Kiedy pan zrozumie ,że mieszkańcy powiedzieli panu NIE. NIE dla pana szkodliwych decyzji , NIE dla braku poszanowania ludzi. Nie dla braku konsultacji w ważnej dla mieszkańców sprawach. Moim zdaniem pana problemy wynikają z braku umiejętności ZARZĄDZANIA MIASTEM. Może czas wrócić do szkoły i swoją wiedzę uzupełnić. Czas pokaże, być może będzie miał pan kolejne szanse zaistnieć na świeczniku władzy. Mieszkańcy Ornety ( też sie do nich zaliczam )dalszych sukcesów w działaniach bo dla nas to miasto jest jeszcze najważniejsze.

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/05/28 15:05 #106

• Były uczeń
  • Były uczeń Avatar Autor
  • Gość
W szkole też go nie chcę, bo czego niby miałbym się uczyć od kogoś, kogo obserwuję z takim zdegustowaniem przez 3 lata władzy. Hipokryzji? Populizmu? Ciągłego obarczania winą innych? Próżności? Braku gotowości do poniesienia konsekwencji za błędy i dokonane zaniechania? Gdzie tu honor i dojrzałość??? Wy dorośli mówicie, że my, młodzież jesteśmy często beznadziejni. A jaki przykład dajecie nam z góry? Czego nas uczycie??? My nie jesteśmy głup, potrafimy myśleć, weryfikować i wyciągać wnioski na przyszłość. Ja i moi koledzy daliśmy się nabrać na populistyczne mrzonki, obiecanki cacanki Popiela. Ale już nigdy więcej.

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/05/28 23:17 #107

• Była uczennica
  • Była uczennica Avatar Autor
  • Gość
Proszę zajrzeć na orneta.wm.pl tam nasz burmistrz przemawia do narodu, mówi że nam wybacza !!!

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/05/29 09:58 #108

• Sfinks
  • Sfinks Avatar Autor
  • Gość
lepiej odejść samemu niż czekać do końca i się ośmieszać. będzie miał satysfakcje że go nie wyciągnęli z ratusza referendum a że sam wylazł

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/05/29 11:37 #109

• Akcent :)
  • Akcent :) Avatar Autor
  • Gość
fajna piosenka o siwym koniu :)

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/05/29 11:38 #110

• Akcent :)
  • Akcent :) Avatar Autor
  • Gość