Kobieta Burmistrzem Ornety - Strona 26 - Forum Ornecianki
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

Kobieta Burmistrzem Ornety 2014/09/09 17:24 #251

• Mieszkanka Ornety
  • Mieszkanka Ornety Avatar Autor
  • Gość
Panie Wiszowaty trzeba było tak od razu przedstawić protokół. Nie byłoby niedomówień i niepotrzebnych podejrzeń

Kobieta Burmistrzem Ornety 2014/09/09 19:01 #252

• Mieszkanka Ornety
  • Mieszkanka Ornety Avatar Autor
  • Gość
To prawda, ta władza musi odejść. Burmistrz zajmuje się plotkami..... Jak baba....Mam nadzieję, że ludzie w Ornecie postawią na nową jakość, na Panią Marzenę O.Potrzebna jest Ornecie świeżość. Pani Marzena nie należy do żadnej partii.

Kobieta Burmistrzem Ornety 2014/09/09 20:55 #253

• mieszczuch
  • mieszczuch Avatar Autor
  • Gość
10 komitetów- jak bardzo ludzie są zawiedzeni obecnie panującymi . Podoba mi się pani Marzena , konkretna, stanowcza lubiąca ludzi i “ baba z jajem”. Opluwanie zaczyna się wtedy gdy przeciwnikowi brakuje argumentów. Pani Marzeno , to dobry kierunek, dosyć z partyjniactwem I gierkami personalnymi, dosyć strachu i obaw o utratę pracy . Jak można było przez 4 lata dopuścić do marnotrawstwa wiedzy, zapału, energii i entuzjazmu mieszkańców gminy. Pani Marzeno da Pani Radę Piaskownicę z bawiącym się chłopcem opuszczamy i się nie boimy.
REKLAMA

Kobieta Burmistrzem Ornety 2014/09/09 22:10 #254

• no nie wiem
  • no nie wiem Avatar Autor
  • Gość
Śledzę forum dość dokładnie. Lubię wiedzieć co się dzieje i wyznaję zasadę, że nic o nas bez nas. Obecna sytuacja ratuszowa w Ornecie nie bardzo mi odpowiada- na dzień dzisiejszy moje niezadowolenie mogę co najwyżej przedstawić mężowi i koleżankom przy kawie, bo kadencja trwa.
Przejadł mi się Pan Wiszowaty, który klepie post za postem w takiej ilości, że odbieram to jako spamy. Na wzmianki, że pojawi się w wyścigu jakaś babeczka i z jajem i nie głupia, nawet się ucieszyłam. Wyszło, że to Pani Ołtuszewska. Nie znam osobiście tej pani, nie miałam z nią nigdy osobistego kontaktu. Pisano o niej dobrze, ale to magia internetu, nie mam możliwości sprawdzenia, czy to nie ustawiane posty- różnie bywa.
Czy coś do tej pory robiła dla Ornety? Wiem o UTW. Ogólnie byłam na tak, bo niby i mądra, i bezpartyjna.
Kilka dni temu widziałam ni to gazetkę, ni to ulotkę, taką na 4 strony która zawierała artykuły promujące tą Panią. Niemal każdy art. był podpisany przez Ołtuszewskiego więc jak mam wierzyć w to, że kandydatka będzie politycznie niezależna????????????? Przy takie propagandzie?
I to mnie zniechęciło. Nie chcę rządów byłego burmistrza.

Kobieta Burmistrzem Ornety 2014/09/09 22:43 #255

• Ulka.A
  • Ulka.A Avatar Autor
  • Gość

no nie wiem napisał: Śledzę forum dość dokładnie. Lubię wiedzieć co się dzieje i wyznaję zasadę, że nic o nas bez nas. Obecna sytuacja ratuszowa w Ornecie nie bardzo mi odpowiada- na dzień dzisiejszy moje niezadowolenie mogę co najwyżej przedstawić mężowi i koleżankom przy kawie, bo kadencja trwa.
Przejadł mi się Pan Wiszowaty, który klepie post za postem w takiej ilości, że odbieram to jako spamy. Na wzmianki, że pojawi się w wyścigu jakaś babeczka i z jajem i nie głupia, nawet się ucieszyłam. Wyszło, że to Pani Ołtuszewska. Nie znam osobiście tej pani, nie miałam z nią nigdy osobistego kontaktu. Pisano o niej dobrze, ale to magia internetu, nie mam możliwości sprawdzenia, czy to nie ustawiane posty- różnie bywa.
Czy coś do tej pory robiła dla Ornety? Wiem o UTW. Ogólnie byłam na tak, bo niby i mądra, i bezpartyjna.
Kilka dni temu widziałam ni to gazetkę, ni to ulotkę, taką na 4 strony która zawierała artykuły promujące tą Panią. Niemal każdy art. był podpisany przez Ołtuszewskiego więc jak mam wierzyć w to, że kandydatka będzie politycznie niezależna????????????? Przy takie propagandzie?
I to mnie zniechęciło. Nie chcę rządów byłego burmistrza.

Czemu wszystko co robi Pani Marzena kojarzone jest z jej mężem.Ona ma swój rozum.

Kobieta Burmistrzem Ornety 2014/09/09 22:43 #256

• baba z jajem
  • baba z jajem Avatar Autor
  • Gość

mieszczuch napisał: 10 komitetów- jak bardzo ludzie są zawiedzeni obecnie panującymi . Podoba mi się pani Marzena , konkretna, stanowcza lubiąca ludzi i “ baba z jajem”. Opluwanie zaczyna się wtedy gdy przeciwnikowi brakuje argumentów. Pani Marzeno , to dobry kierunek, dosyć z partyjniactwem I gierkami personalnymi, dosyć strachu i obaw o utratę pracy . Jak można było przez 4 lata dopuścić do marnotrawstwa wiedzy, zapału, energii i entuzjazmu mieszkańców gminy. Pani Marzeno da Pani Radę Piaskownicę z bawiącym się chłopcem opuszczamy i się nie boimy.

baba z jajem - tylko gdzie ona ma to jajo? Ludzie chwalący propagandowo tą kobietę, pamiętajcie że tu chodzi o los miasta i jego mieszkańców a nie o festyn ludowy. Jeśli chodzi o festyny to przyznam że zorganizowane są dość dobrze, chociaż balety w krużgankach Sanktuarium w Krośnie to lekka przesada. Mam nadzieję, że toasty wznoszone są wodą mineralną. Moim zdaniem wybór tej osoby to stara jakość nowa osoba. To nie daje gwarancji zmian jakie oczekuje to miasto. Mam nadzieję, że propagandziści przemyślą to co piszą.

Kobieta Burmistrzem Ornety 2014/09/09 22:46 #257

• wyborca
  • wyborca Avatar Autor
  • Gość
Pan Andrzej powinien dać sobie spokój z polityką , było by to na korzyść Pani Marzenie. O

Kobieta Burmistrzem Ornety 2014/09/09 22:51 #258

• kompromitacja
  • kompromitacja Avatar Autor
  • Gość

Marzena Ołtuszewska napisał:

mniejsze zło napisał:

JAGNA napisał:

obserwato napisał: Widziałem , odbyło się spotkanie Pani Marzeny z kandydatami do rady miasta i powiatu.Pani Marzena postarała się , ma dobrych kandydatów. Brawo i życzę powodzenia.

DOSZŁY MNIE SŁUCHY ,ŻE DWÓCH KANDYDATÓW ZE WSI ZREZYGNUJE Z KANDYDOWANIA Z LISTY PANI MARZENY.O.CZY KTOŚ MOŻE TO POTWIERDZIĆ ?

Po spotkaniu z kandydatami Pani Marzeny w Openie i po rozesłąniu Gazety Orneckiej już nikt nie ma wątpliwości kto tu rządzi. Gazetę redaguje Andrzej Ołtuszewski który również prowadził spotkanie wyborcze. Pani Marzena jest typowym "słupem" w tej grze. Ołtuszewski nie kandyduje bo przeszedł na emeryturę ale pensja burmistrza w domu się przyda, dlatego wystawił "słupa" a rządzić będą razem. Dlatego ludzie zrezygnowali z kandydowania na ich liście, jeszcze kilku się waha? Trzeba przyznać że Orneta jest w strasznym kryzysie, nie ma nawet dobrego kandydata na burmistrza, ciągle trzeba wybierać wśród tych samych nazwisk i wybierać mniejsze zło.

W związku z powyższym wpisem ostrzegam autora , że jeszcze raz poda szkalujące mnie i mój Komitet Wyborczy informację, podam go do sądu zgodnie z art.111 Kodeksu wyborczego . Spotkanie w Opinie odbyło się z kandydatami do Rady Miejskiej i nikt z grona uczestniczących nie zrezygnował z kandydowania. Ten wpis świadczy ,że konkurencja obawia się mego kandydowania na Burmistrza Ornety.

Może warto to zrobić, czas wojnę wyborczą zaczynać wtedy ludzie zobaczą prawdę. Dziwię się ludziom jak szybko zapominają co sami robili przez ostatnie kilka lat a teraz udają kryształowych. Może warto się zastanowić nad tym i jeszcze raz przemyśleć wszystko. Bardziej niż kandydowania obawiam się kompromitacji która niewątpliwie nastąpi...

Kobieta Burmistrzem Ornety 2014/09/09 22:51 #259

• anonim
  • anonim Avatar Autor
  • Gość
Ludzie kochani każdy byle nie Popiel z koleżkami i POsitwa. Pora wrócić do normalności i wspólnej pracy dla dobra miasta. Precz z podziałami i polityką podejrzeń strachu i terroru. Orneta zasługuje na więcej niż leczenie własnych kompleksów.

Kobieta Burmistrzem Ornety 2014/09/09 22:54 #260

• ojoj
  • ojoj Avatar Autor
  • Gość
A co ma siedzieć z założonymi rękami, pomaga żonie w kampanii i pisze artykuły, w sprawach o które sam był pomawiany wielokrotnie podczas sesji Rady Miasta, czy nikt juz tego nie pamięta, że aktualnie nam Panujący wszelkie swoje niepowodzenia zrzucał na poprzednika, na którego krwi się uchował.